29 januar 2007

Så var det vår tur å oppleve nedskjæringer....

"Her starter sykebil-kuttene

I dag blir den ene av to ambulanser i Fusa parkert for godt, som følge av budsjettkuttene i Helse Bergen. Flere andre steder står i fare for å få redusert ambulanseberedskapen.

http://www.bt.no/lokalt/article335905.ece


Det er den såkalte dagbilen i Fusa som i dag blir parkert, fordi Helse Bergen vil spare inn nærmere 4,7 millioner kroner under den litt kryptiske tiltaksposten "strukturendring ambulanse".
Ambulansetjenesten i Fusa har siden 2003 også dekket dekket nabokommunen Samnanger. Senest torsdag dro kommuneledelsen i Samnanger til Oslo for å protestere på at de har fått en dårligere ambulansetjeneste etter samlokaliseringen med nabokommunen. Helse Bergens svar er altså at de kutter tilbudet ytterligere.
Ifølge Guttorm Brattebø, medisinskfaglig ansvarlig for ambulansetjenesten i Helse Bergen, er de tvunget til å begynne å kutte for å spare de millionene som styret har bedt om.
- Utover fjerningen av dagbilen i Fusa, kan jeg ikke si hvilke andre konkrete kutt som kommer. Men ambulanseberedskapen i Sotra-/Askøy-området og Nordhordaland ligger an til å bli redusert i løpet av noen uker. I tillegg kan det bli reduksjoner i Voss og Norheimsund litt lenger fram i tid, sier Brattebø."



Sjå ogs BTV's innslag fredag 25 januar:

http://www.bt.no/template/ver1-0/components/btv/streamingPlayer.jsp?file=http://www2.bt.no/multimedia/tvh/tvh.asx?id=562