25 september 2006

To skadde ved Bolstadøyri



To personar frå Bergen, ein mann og ei kvinne i 60-åra, vart stygt skadde i ei trafikkulukke på E16 ved Vassenden, nokre kilometer aust for Bolstadøyri omlag klokka 16.30 sundag.
Dei to køyrde ein Citroen personbil og var på veg vestover då ulukka skjedde. Kva som var den direkte årsaka er ikkje klarlagt, men bilen har skore over mot venstre og kollidert med fjellveggen.


Klokken 1710 fikk bilføreren førstehjelp og ble klargjort for helikoptertransport til Haukeland. Den kvinnelige passasasjeren er kjørt til Voss sjukehus med ambulanse.

Ulykken skjedde på Vassenden, der Evangervatnet og Bolstadelva møtes. Veien ble åpnet for trafikk igjen klokken 1725. Det var en tid lange køer på veien mot Bergen. Personbiler ble da dirigert om gamleveien fra Vassenden til Bolstadøyri.

Ifølge lensmann i Vaksdal Edvin Kaldestad gikk den første meldingen ut på at det brant i bilen.
- Underveis fikk vi en ny melding. Denne gangen om at brannen var slukket. Passasjeren brakt ut av bilen, mens en mann satt fastklemt.

Øvde på fredag
- Vi øvde på akkurat denne typen ulykke på fredag, forteller brannsjefen i Voss, David Skjerven.
- Da øvde vi på klemmulykker og kuttet en bil i to, legger han til.
Evanger brannvern kom først frem til ulykkesstedet, men fikk støtte både fra Voss og Vaksdal. Det ble sendt ut ambulanser fra begge retninger i tillegg til luftambulansen.

Les meir...
http://www.bt.no/trafikk/article300722.ece
http://avisa-hordaland.no/servlet/se.ementor.econgero.servlet.presentation.Main?data.node.id=1&data.language.id=3&data.document.id=13112